ms.detector.media
MediaSapiens
12.08.2020 18:51
Instagram можуть оштрафувати на $500 млрд за збір біометричних даних
Instagram можуть оштрафувати на $500 млрд за збір біометричних даних
У позові стверджується, що Facebook порушив законодавство, яке забороняє компаніям використовувати технологію розпізнавання облич.

Проти компанії Facebook подали колективний позов, у якому технічного гіганта звинувачують, що додаток Instagram збирав біометричні дані користувачів без їхнього відома. Про це пише Business Insider.

У позові Whalen v. Facebook стверджується, що Facebook порушив законодавство штату Іллінойс, яке забороняє компаніям збирати біометричні дані й використовувати технології розпізнавання облич.

Позивачі вимагають від соціальної мережі компенсувати збитки 100 млн користувачів. Згідно з законодавством штату Іллінойс, кожен з них має право на компенсацію від $1000 до $5000. Якщо суд вирішить задовольнити позов, то Facebook повинен буде заплатити від $100 млрд до $500 млрд.

Це вже не перший колективний позов, який подали проти Facebook за законом штату Іллінойс. Компанію звинувачували в тому, що вона збирає біометричні дані користувачів мережі Facebook. Цукерберг запропонував заплатити $650 млн для мирного врегулювання справи.

Нагадаємо, науковці Чиказького університету розробили додаток Fawkes, який допомагає обманути системи розпізнавання облич Clearview AI. Завдяки новому інструменту вченим вдалось обманути системи розпізнавання облич Amazon, Microsoft, Facebook та китайського технічного гіганта Megvii, який розробляє системи розпізнавання облич.

Фото: Unsplash

ms.detector.media