ms.detector.media
MediaSapiens
12.08.2020 12:53
Мінцифри навчить українців, як правильно рахувати гроші
Мінцифри навчить українців, як правильно рахувати гроші
У серіалі «Дружні цифрові фінанси» пояснять, як формувати сімейний бюджет, розрізняти дебетову і кредитну картки і багато іншого.

Міністерство цифрової трансформації  разом з Національним банком України та «Ощадбанком» запустило освітній серіал «Дружні цифрові фінанси». Переглянути серіал можна на платформі «Дія.Цифрова освіта», повідомляється на сайті міністерства.

Серіал складається з 8 серій тривалістю від 6 до 11 хвилин. У ньому пояснять, як формувати сімейний бюджет, розрізняти дебетову і кредитну картки, познайомлять з особливостями кредитів і депозитів, а також розкажуть про валютний рахунок та онлайн-банкінг.

Голова мета серіалу - розвиток фінансової грамотності українців. Як відмічає заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан, в Україні один з найнижчих показників фінансової грамотності в Європі.

«За даними Нацбанку, в червні цього року, для безготівкових операцій та отримання готівки українці використовували більше 36 мільйонів платіжних карток. 8 з 10 проведених по них операцій — безготівкові. Тобто, українці диджиталізовані та дуже просунуті щодо витрачання грошей. Але разом з тим, вони бентежно губляться в фінансах: у тому, як розрахувати сімейний бюджет, відсоток по кредиту чи заощадити грошей для відпустки», - стверджує Іонан.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України разом із партнерами новий запустило освітній серіал «Клуб Не Анонімних Блогерів». У серіалі взяли участь україньскі популярні відеоблогери, актори, співаки та ведучі - Вова Остапчук, Джеррі Хейл, Андрій Трушковський, Діана Глостер, Слава Дьомін, Ліза Василенко, Раміна Есхакзай.

Фото: thedigital.gov.ua

ms.detector.media