ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
11.08.2020 20:37
У Сумській області колишнього військового підозрюють в антиукраїнській агітації в соцмережах
У Сумській області колишнього військового підозрюють в антиукраїнській агітації в соцмережах
Він начебто публічно закликав учасників незаконних збройних формувань до ведення активних бойових дій.

У Сумській області колишнього військового підозрюють в антиукраїнській агітації в соцмережах. Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

«Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру колишньому військовому, який у соціальній мережі агітував за приєднання частини України до складу Російської Федерації (ч. 1 ст. 110 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, чоловік із березня 2020 року (вже у відставці) агітував за порушення територіальної цілісності України. Зокрема він начебто публічно закликав учасників незаконних збройних формувань до ведення активних бойових дій з метою відділення від України її південно-східної частини.

За результатами обшуків за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили комп'ютер та мобільні телефони, на яких імовірно є докази протиправної діяльності.

«Згідно висновку судової лінгвістичної експертизи, дописи підозрюваного є публічними закликами до зміни меж території або державного кордону України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі», - зазначили в прокуратурі.

Раніше на Донеччині вперше за роки збройного конфлікту оголошено вирок за пропаганду в соцмережі.

ms.detector.media