ms.detector.media
MediaSapiens
11.08.2020 11:28
У Google Maps створили мапу мітингів і затримань у Мінську
У Google Maps створили мапу мітингів і затримань у Мінську
У режимі реального часу на карті можна подивитися, де міліція заблокувала рух, а де мітингарі можуть знайти прихисток.

У додатку Google Maps протестувальники створили інтерактивну мапу мітингів у столиці Білорусі Мінську. 

У режимі реального часу на карті можна подивитися, де міліція заблокувала рух, а де мітингарі можуть знайти прихисток. Жовтими позначками відмічено місця, де протестувальники потребують допомоги, рожевими – місця розгону учасників акцій, помаранчевими – затримання протестувальників.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За попередніми результатами, Олександр Лукашенко здобув понад 80%, а кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська — близько 10%. Проте вона відмовилася визнавати офіційні результати виборів і закликала людей протестувати.

У різних містах країни розпочалися протести, які влада жорстоко придушує, застосовуючи водомети, світло-шумові гранати та гумові кулі. Всього повідомили про затримання 3 тисяч людей та поранення приблизно 50 протестувальників. Одна людина загинула. 

11 серпня Світлана Тіхановська покинула Білорусь і прибула в Литву. Протести у країні тривають.

З дня виборів у Білорусі перебої з інтернетом, роботою соціальних мереж і месенджерів, а також і великих інтернет-медіа. Чинний президент Олександр Лукашенко стверджує, що інтернет у країні вимкнули нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення».

Фото: Українська Правда

ms.detector.media