ms.detector.media
MediaSapiens
11.08.2020 10:59
Дуров заявив, що Telegram буде боротися з цензурою в Білорусі
Дуров заявив, що Telegram буде боротися з цензурою в Білорусі
Iнші платформи для спілкування (WhatsApp, Facebook та Instagram) у Білорусі наразі не працюють.

Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що запровадив у месенджері інструменти проти цензури, щоб білоруси могли й далі користуватися платформою. Про це він повідомив у Twitter.

«Ми включили наші інструменти антицензури у Білорусі, щоб Telegram залишався доступним для більшості користувачів. Але зв’язок у країні все ще є дуже нестабільним, оскільки інтернет іноді повністю вимикається», - написав Дуров.

We enabled our anti-censorship tools in Belarus so that Telegram remained available for most users there. However, the connection is still very unstable as Internet is at times shut off completely in the country. https://t.co/eA4S6Zz36H

— Pavel Durov (@durov) August 10, 2020

Засновник Telegram звернув увагу, що інші платформи для спілкування (WhatsApp, Facebook та Instagram) у Білорусі наразі не працюють. Проте доступ до Telegram у білоруських громадян все ще залишається.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За попередніми результатами, Олександр Лукашенко здобув понад 80%, а кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська — близько 10%. Проте вона відмовилася визнавати офіційні результати виборів і закликала людей протестувати.

У різних містах країни розпочалися протести, які влада жорстоко придушує, застосовуючи водомети, світло-шумові гранати та гумові кулі. Всього повідомили про затримання 3 тисяч людей та поранення приблизно 50 протестувальників. Одна людина загинула. 

11 серпня Світлана Тіхановська покинула Білорусь і прибула в Литву. Протести у країні тривають.

З дня виборів у Білорусі перебої з інтернетом, роботою соціальних мереж і месенджерів, а також і великих інтернет-медіа. Чинний президент Олександр Лукашенко стверджує, що інтернет у країні вимкнули нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 

Фото: slovoidilo.ua

ms.detector.media