ms.detector.media
MediaSapiens
10.08.2020 16:11
У Росії оштрафували Google за небажання блокувати заборонені сайти
У Росії оштрафували Google за небажання блокувати заборонені сайти
Це вже третій штраф, який має заплатити компанія за недотримання вимог Роскомнагляду по блокуванню заборонених сайтів.

Мировий суддя Таганського суду Москви оштрафував корпорацію Google на $20 тис. (1,5 млн російських рублів) за повторну видачу в пошуку посилань на сайти, заборонені в Росії. Про це повідомляє Reuters.

Суддя прийняв постанову 25 березня, а 7 липня вона набрала чинності. Компанія Google має заплатити штраф до 4 вересня 2020 року.

Це вже третій штраф, який отримує компанія за порушення російського законодавства. Вперше Google оштрафували в листопаді 2018 року на 500 тис. рублів за відмову підключитися до реєстру заборонених в РФ сайтів. Повторний штраф компанії виписали в липні 2019 на суму 700 тис. рублів. Тоді, за даними Роскомнагляду, Google відмовилась видаляти посилання на заборонені сайти. Після другого штрафу компанія була змушена відфільтрувати видачу контенту і видалила 80% посилань на заборонені сайти.

У вересні 2018 року в Росії набрав чинності закон, що змусив пошуковиків підключитися до федеральної інформаційної системи і блокувати сайти, які входять до Єдиного реєстру забороненої інформації. До цього переліку входять LinkedIn, Rutracker, PornHub і Pornolab. Також до переліку заборонених ресурсів входили Telegram (до червня 2020 року), Reddit, «Луркоморье», «Пикабу», електронна бібліотека «Либрусек» та ціла низка інших ресурсів.

Нагадаємо, судові пристави РФ хочуть оштрафувати на 4 млн рублів глобальні компанії Facebook і Twitter за те, що ті відмовляються перенести сервери з даними російських користувачів до РФ.

ms.detector.media