ms.detector.media
MediaSapiens
07.08.2020 18:46
В Україні в 2020 році зафіксували 1 мільйон кібератак - РНБО
В Україні в 2020 році зафіксували 1 мільйон кібератак - РНБО
Найпоширеніші кіберзагрози - мережеві атаки рівня, спроби мережевого сканування, спроби WEB-атак, фішинг, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення.

У 2020 році в Україні зафіксували близько 1 мільйон випадків кіберзагроз. Серед них - мережеві атаки, спроби мережевого сканування, спроби WEB-атак, фішинг, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення, повідомляє Рада національної безпеки і оборони (РНБО).

З метою попередження можливих атак, Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦK) посилив співпрацю з приватними компаніями. Зокрема, в липні НКЦК підписала меморандуми про співпрацю з 30 приватними іноземними та українськими компаніями.

Вони передбачають обмін інформацією про кіберзагрози і інциденти в сфері кіберзахисту для оперативного інформування, реагування, попередження можливих атак і взаємодопомоги.

Нагадаємо, Рада Європейського союзу ухвалила рішення про введення обмежувальних заходів проти шести фізичних та трьох юридичних осіб, відповідальних за різні кібернапади або залучених до них. Зокрема обмеження стосуються причетних до вірусів WannaCry, NotPetya і Operation Cloud Hopper.

Фото: Pixabay

ms.detector.media