ms.detector.media
MediaSapiens
07.08.2020 11:57
Twitter не буде просувати облікові записи і твіти продержавних ЗМІ
Twitter не буде просувати облікові записи і твіти продержавних ЗМІ
Це правило не стосується незалежних редакцій, які фінансуються державою

Соціальна мережа Twitter почала маркувати акаунти, які належать представникам дипломатичних відомств різних країн, ЗМІ, пов'язаним з державою ЗМІ і їхнім головним редакторам. Про це повідомляється у блозі соцмережі.

«Ми вважаємо, що це важливий крок. Коли люди побачать допис, в якому обговорюються геополітичні питання, і його національну приналежність, то будуть краще інформовані», - заявив Twitter.

Позначки показуються в профілі облікового запису, а також в його твітах та ретвітів. Позначка містить інформацію про країну, з якою пов'язаний обліковий запис, а також значок прапора (для урядових акаунтів).

Адвокаты потерпевших по делу Ефремова просят суд устранить сомнения в его вменяемости:https://t.co/njFFzvjJVJ

Фото: Пресс-служба Пресненского районного суда Москвы/ТАСС pic.twitter.com/rdlCArMDb3

— ТАСС (@tass_agency) August 7, 2020

Поки нові позначки відображаються в облікових записах з п'яти країн, які є постійними членами Ради безпеки ООН. Це Китай, Франція, Росія, Великобританія і США. Однак у майбутньому соціальна мережа планує поширити таку практику і на урядові акаунти інших країни.

У своєму блозі Twitter зазначає, що не буде просувати облікові записи і твіти з ярликами продержавних ЗМІ. Однак це правило не стосується незалежних редакцій, які фінансуються державою. Наприклад, BBC в Великобританії або NPR в США.

Нагадаємо, Twitter буде блокувати посилання на насильницький, екстремістський та інший подібний контент ще до публікації.

Фото: Twitter

ms.detector.media