ms.detector.media
MediaSapiens
04.08.2020 18:16
Garmin заплатила хакерам, щоб відновити доступ до своїх сервісів - ЗМІ
Garmin заплатила хакерам, щоб відновити доступ до своїх сервісів - ЗМІ
Щоб не потрапити під санкції США, компанія звернулась до фірми-посередника.

Компанія Garmin, яка виготовляє розумні годинники, фітнес-браслети і техніки для GPS-навігації, заплатила «багатомільйонний» викуп хакерам, які влаштували атаку на онлайн-сервіси компанії. Про це повідомили джерела видання Sky News.

Видання не пише про суму “угоди”, але за даними ресурсу BleepingComputer мова може йти про $10 млн. Саме стільки вимагали хакери за відновлення доступу до сервісів компанії. 

Як повідомляє Sky News, Garmin звернулася до фахівців з кібербезпеки, щоб домовитись з хакерами. Однак ніхто зі спеціалістів не погодився співпрацювати з хакерами, побоюючись санкцій з боку американської влади. Тоді компанія вирішила заплатити викуп через фірму Arete IR, щоб не потрапити під санкції США через угоди з хакерами.

За даними Sky News, до злому може бути причетна хакерське об’єднання з Росії Evil Corp. Воно знаходиться під санкціями США. Через це Garmin не змогла заплатити хакерам безпосередньо.

23 липня 2020 роки онлайн-сервіси, сайт і системи зв'язку Garmin були недоступними. Компанія змогла частково відновити доступ до своїх сервісів лише 27 липня. Garmin підтвердила, що пережила кібератаку. Деякі співробітники повідомляли, що роботу систем порушив вірус-вимагач WastedLocker.

Нагадаємо, прокуратура США затримала 17-річного підлітка Грема Кларка з міста Тампа, штат Флорида. Його звинувачують в організації хакерської атаки на соціальну мережу Twitter, в результаті якої були зламані акаунти кандидата в президенти США Джо Байдена, засновника Amazon Джеффа Безоса, засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска, а також інших відомих людей. Прокурор Ендрю Уоррен пред'явив Кларку звинувачення по 30 пунктах.

Фото: Unsplash

ms.detector.media