ms.detector.media
MediaSapiens
04.08.2020 17:39
Twitter можуть оштрафувати на $250 млн за використання даних користувачів
Twitter можуть оштрафувати на $250 млн за використання даних користувачів
Дані користувачів компанія використовувала для таргетингу реклами

Федеральна комісія з торгівлі США підозрює Twitter у використанні особистих даних користувачів для таргетингу реклами. За це соціальній мережі загрожує штраф від $150 млн до $250 млн, повідомляє Bloomberg.

Компанію звинувачують у порушенні угоди 2011 року, в якій компанія обіцяла забезпечити надійний захист даних користувачів. Однак соціальна мережа використовувала телефонні номери і адреси електронної пошти користувачів у своїх цілях.

Соціальна мережа підтвердила отримання листа від Федеральної комісії.

«Ми зараз чекаємо результатів розслідування. Однак коли вони будуть відомі і який буде результат, ми поки не знаємо», - повідомила пресслужба Twitter.

У Федеральній комісії з торгівлі відмовились від коментарів.

Після повідомлення про можливий штраф акції компанії впали на 1%.

Нагадаємо,  15 липня хакери зламали Twitter-акаунти багатьох відомих людей та компаній. Серед жертв – мільярдери Ілон Маск, Білл Гейтс та Джефф Безос, політики Барак Обама, Майкл Блумберг, Джо Байден, співак Каньє Уест, а також компанії Apple, Cash App.

Майже одночасно на їхніх акаунтах почали з’являтись повідомлення, де фоловерів закликали пересилати біткоїни на адресу одного і того ж електронного гаманця.

Прокуратура США затримала 17-річного підлітка Грема Кларка з міста Тампа, штат Флорида. Його звинувачують в організації хакерської атаки на Twitter у липні. Прокурор Ендрю Уоррен пред'явив Кларку звинувачення по 30 пунктах.

Фото: Unsplash

ms.detector.media