ms.detector.media
MediaSapiens
03.08.2020 18:22
Прокуратура США в зломі Twitter звинувачує 17-річного підлітка
Прокуратура США в зломі Twitter звинувачує 17-річного підлітка
17-річний хакер з Тампи Кларк діяв разом з двома спільниками. Злом Twitter дозволив їм за кілька годин заробити понад $100 тис.

У США затримали 17-річного підлітка Грема Кларка з міста Тампа, штат Флорида. Його звинувачують в організації хакерської атаки на соціальну мережу Twitter, в результаті якої були зламані акаунти кандидата в президенти США Джо Байдена, засновника Amazon Джеффа Безоса, засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска, а також інших відомих людей. Про це повідомляє місцевий канал WFLA.

Прокурор Ендрю Уоррен пред'явив Кларку звинувачення по 30 пунктах. Серед них - шахрайство, використання особистих даних в шахрайських цілях і отримання доступу до електронного пристрою без дозволу. В результаті атаки постраждали щонайменше 30 осіб, а сума збитків склала понад $100 тис.

За словами прокурора, звинувачення пред’явили ще двом спільникам Кларка - 22-річному американцю Німу Фазелі (позивний Rolex) та 19-річному британцеві Мейсону Шеппарду (позивний Chaewon).

Нагадаємо, що 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти багатьох відомих людей та компаній. Серед жертв – мільярдери Ілон Маск, Білл Гейтс та Джефф Безос, політики Барак Обама, Майкл Блумберг, Джо Байден, співак Каньє Уест, а також компанії Apple, Cash App.

Майже одночасно на їхніх акаунтах почали з’являтись повідомлення, де фоловерів закликали пересилати біткоїни на адресу одного і того ж електронного гаманця.

Через дії шахраїв акції Twitter обвалились на 4%, а згідно з даними відкритих платформ перевірки біткоїн-гаманців, користувачі встигли перевести хакерам майже $120 тис. До розслідування зламу Twitter підключилося ФБР.

Фото: wfla.com

ms.detector.media