ms.detector.media
MediaSapiens
03.08.2020 11:48
Google буде показувати ім’я рекламодавця, який заплатив за рекламу
Google буде показувати ім’я рекламодавця, який заплатив за рекламу
Нова функція спочатку буде доступна для оголошень, які купили через Google Ads та Display & Video 360

Компанія Google удосконалила функцію «Чому я бачу це оголошення» - віднині користувачі сервісів компанії зможуть бачити ім’я рекламодавця. Про це повідомляється в офіційному блозі технічного гіганта.

Щоб дізнатись ім’я рекламодавця, користувач повинен нажати на іконку “Чому я бачу це оголошення”. Разом з інформацією про таргетинг, Google буде показувати ім’я того, хто оплатив оголошення.

Спершу ця функція буде доступна для оголошень, які купили через Google Ads та Display & Video 360. Протягом 2021 року компанія запустить її також і на інших рекламних майданчиках.

«Наша компанія взяла курс на підвищення прозорості. Зараз дуже багато гравців, які залучені до створення реклами. Наші користувачі мають знати імена рекламодавців», - стверджує віцепрезидент Google з реклами Майк Шульман.

В рамках нового курсу Google запустила розширення для Chrome Ads Transparency Spotlight. Він теж показує ім'я рекламодавця, який заплатив за рекламу.

Нагадаємо, в антимонопольному підкомітеті юридичного комітету Палати представників Конгресу США розпочалися слухання за участі керівників Apple, Facebook, Google та Amazon. Їх підозрюють у монополізації ринку.

Фото: Unsplash

ms.detector.media