ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
02.08.2020 13:38
У Бразилії Facebook оштрафували на $370 тис. за неповне блокування акаунтів прихильників президента
У Бразилії Facebook оштрафували на $370 тис. за неповне блокування акаунтів прихильників президента
Акаунти декількох впливових прихильників президента Жаїра Болсонару були заблоковані в Бразилії, але залишались доступними для IP-адрес інших країн.

Соцмережа Facebook заявила, що з 1 серпня повністю заблокувала деякі акаунти, що належать прихильникам президента Бразилії Жаїра Болсонару. Власників акаунтів звинуватили у поширенні фекових новин, пише Reuters.

Раніше Верховний суд Бразилії наказав заблокувати ці акаунти, проте рішення Facebook виконала лише частково: сторінки були доступні з IP-адрес інших країн.

Через це компанію оштрафували на 1,92 млн бразильських реалів (367,7 тис. доларів). Також офіційному представнику Facebook у країні загрожувала кримінальна відповідальність. У компанії заявили, що погодились із наказом суду, хоча вважають його таким, що загрожує свободі слова за межами юрисдикції Бразилії.

Водночас Twitter з якихось причин не оштрафували за аналогічні дії, хоча компанія теж мала заблокувати низку акаунтів.

Верховний суд наказав заблокувати 16 акаунтів в Facebook і 12 в Twitter. Вони начебто були причетні до поширення фейкових новин та дезінформації під час президентської виборчої кампанії в 2018 році.

ms.detector.media