ms.detector.media
MediaSapiens
28.07.2020 18:19
П’ять єгипетських блогерок проведуть 2 роки за гратами за «пропаганду аморальності» та «торгівлю людьми»
П’ять єгипетських блогерок проведуть 2 роки за гратами за «пропаганду аморальності» та «торгівлю людьми»
Серед усього іншого, жінки закликали підписниць заробляти на знайомствах із чоловіками.

У Єгипті п’ятьох блогерок засудили до 2 років в’язниці та штрафу в 19 тисяч доларів. Суд визнав їх винними у веденні онлайн-акаунтів, що не відповідають цінностям та принципам країни. Про це повідомляє Reuters.

Жінкам інкримінують «пропаганду аморальності» та «торгівлі людьми». Серед засуджених – 20-річна студентка Каїрського університету. Вона мала близько мільйона підписників у Instagram та TikTok. Під час платних стримів вона розповідала про те, як жінкам будувати стосунки з чоловіками через відеосервіс Likee. Блогерка стверджувала, що співпрацюючи з нею, у такий спосіб дівчата зможуть заробляти до $3 тисяч.

Суд визнав це відео таким, що заохочує до надання секс-послуг онлайн. На суді також повідомили, що дівчина користувалась тяжким фінансовим становищем молодих жінок та неповнолітніх.

Інша засуджена мала акаунти в TikTok та Instagram, де на неї підписані 2 мільйони підписників. Дівчину звинуватили в публікації «негідних фото та відео». Трьох інших жінок обвинуватили в тому, що вони допомагали цим двом блогеркам вести свої акаунти. Адвокати будуть оскаржувати судові рішення.

Керівниця місцевого Центру з прав жінок Нехад Абу Ель-Комсан засуджує вироки за «не відповідність цінностям і принципам», проте зазначає, що у випадку з 20-річною студенткою може йтись також про «використання неповнолітніх для заробляння грошей». «І тоді це називається торгівлею людьми й проституцією, які заборонені єгипетським законодавством», – зазначила правозахисниця.

Нагадаємо, що ми розповідали про нову соціальну мережу Likee, та чому вона може бути небезпечною.

Фото: Getty Images

ms.detector.media