ms.detector.media
MediaSapiens
28.07.2020 11:14
Великобританія обмежить рекламу солодкої та жирної їжі через COVID-19
Великобританія обмежить рекламу солодкої та жирної їжі через COVID-19
За даними уряду, громадяни з проблемною вагою мають більші ризики померти від коронавірусу.

Великобританія обмежить рекламу солодкої та жирної їжі в інтернеті та на телебаченні. До такого рішення британський уряд спонукала пандемія COVID-19, що несе більше ризики для людей з проблемою вагою, повідомляється на сайті відомства.

Коли саме запрацюють нові обмеження – невідомо. Та згідно з ними, реклама продуктів із високим вмістом жиру, солі та цукру більше не з’являтиметься після 21 години, а акції на кшталт «одне купуєш – друге безкоштовно» з промоцією шкідливих продуктів – зовсім зникнуть.

На упаковках також з’явиться інформація про кількість калорій, які містять шкідливі продукти. Те ж саме стосується алкоголю.

Як зазначають на сайті уряду, ожиріння – один із найбільших викликів для здоров’я у їхній країні. Від ожиріння чи надлишкової ваги страждає 1 з 3 дітей, та 63% дорослих жителів Англії.

Країна бореться з цією проблемою не перший рік, проте змушена була переглянути свої заходи у зв’язку з COVID-19. За даними уряду, люди з ожирінням мають вищі ризики померти від коронавірусу. Якщо в цілому до відділення інтенсивної терапії потрапляють 2,9% населення, то серед людей з ожирінням таких 8%.

«Якщо ми всі будемо робити бодай трошки, то зможемо зменшити ризики для нашого здоров’я та захистити себе від коронавірусу – так само як і полегшити роботу Національної служби здоров’я», – сказав прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Нагадаємо, що раніше ми також розповідали про те, як з COVID-19 борються самі британці. Зокрема, один із власників пабу встановив електричну огорожу вздовж стійки, аби люди прислухались до поради дотримуються соціальної дистанції.

Фото: alanurla.org

ms.detector.media