ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
25.07.2020 11:28
Суд зобов'язав Facebook і Twitter видалити аккаунти прихильників президента Бразилії через дезінформацію
Суд зобов'язав Facebook і Twitter видалити аккаунти прихильників президента Бразилії через дезінформацію
Всього суддя Олександр де Мораес наказав видалити 16 облікових записів Twitter і 12 облікових записів Facebook.

Верховний суд Бразилії зобов'язав компанії Facebook і Twitter видалити в соцмережах акаунти кількох прихильників президента Бразилії Жаіра Болсонару. Про це пише Reuters.

Зокрема, заблоковано сторінки колишнього депутата Роберту Джефферсона, бізнесменів Лусіану Ханга і Едгара Корони, а також ультраправої політичної активістки Сара Вінтер. Загалом це 16 облікових записів Twitter і 12 облікових записів Facebook. 

Рішення пов'язане з розслідуванням про ймовірне поширення дезінформації прихильниками Болсонару. Слідчі намагаються з'ясувати, чи є незаконнне фінансування дезінформації і загроз посадовим особам Верховного суду.

За словами судді Мораеса, постанова повинна перешкодити використанню облікових записів «як засобк здійснення можливої злочинної поведінки».

Компанія Facebook вже заявила, що «поважає судову систему і виконує чинні законні приписи». Twitter випустила аналогічну заяву.

Власники заблокованих акаунтів вважають рішення суду утиском свободи слова. Акаунти самого президента не заблоковані.

Раніше Facebook видалила маніпулятивний пост президента Бразилії про коронавірус. Twittter видалила два пости Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

ms.detector.media