ms.detector.media
Марина Довженко
24.07.2020 10:48
«Україна» піарить Ляшка активніше, ніж Ахметова — моніторинг
«Україна» піарить Ляшка активніше, ніж Ахметова — моніторинг
Лідера Радикальної партії показують переможцем кампанії, яка ще навіть не почалась, та залучили до його просування Омеляна.

Телеканал «Україна» посилив піар-підтримку Олега Ляшка, який претендуватиме на депутатський мандат на окрузі 208 на Чернігівщині. Вибори там відбудуться 25 жовтня водночас із місцевими. Й попри те, що виборчий процес почнеться тільки в кінці серпня, а інші учасники виборів невідомі, «Україна» вже позиціонує Ляшка як переможця. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 13—19 липня 2020 року.

Посилаючись на результати опитування агентства «Рейтинг», «Україна» повідомила, що 65% виборців округу  208 на Чернігівщині готові  віддати свої голоси за Ляшка. Протягом липня «Рейтинг» публікував результати опитувань у різних регіонах: на Харківщині, Львівщині, у Дніпрі, Маріуполі тощо, однак саме 208 округ зацікавив «Україну».

«Згідно з проведеним там дослідження соціологічної групи Рейтинг, найбільше місцеве населення хвилює відсутність роботи та низький рівень зарплат в регіоні. Слідом іде неякісна медицина, поганий стан доріг та бідність. Водночас більшість опитаних зазначили, що радше проголосували б за кандидата, який приділятиме увагу вирішенню господарських справ безпосередньо в окрузі», — йдеться в повідомленні. Перед цим у випуску лідер  радикалів був гостем студії — говорив із ведучими про ринок землі та захист інтересів фермерів.

Протягом тижня згадок про Ляшка на «Україні» було навіть більше, ніж про власника каналу Ріната Ахметова, який роками був тут головним героєм. У новинах Ляшко закликав підтримувати фермерів, підвищувати пенсії та обіцяв карати п’яних водіїв: «Перше, що я зроблю, коли повернусь до парламенту, це відновлю кримінальну відповідальність за п'янство за кермом».

Також до агітації за Ляшка залучили колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна. «Політик зазначив, що в парламенті минулого скликання Радикальна партія завжди голосувала за державницькі ініціативи та справедливо критикувала владу», — озвучила ведуча Олена Кот, а сам ексміністр додав: «Ми бачимо зараз у сучасному парламенті дуже багато хайпу, дуже мало змісту, і я би хотів якраз, щоби пан Олег Ляшко повернув зміст Верховної Ради». 

Нагадаємо, вибори на 208 мажоритарному виборчому окрузі призначили після того, як обраного 2019 року нардепа Валерія Давиденка знайшли мертвим. Ляшко оголосив про участь у цих виборах на початку червня. Радикальна партія Ляшка на парламентських виборах 2019 року отримала 4% голосів і не потрапила до Верховної Ради.

Фото: кадр з каналу "Україна"

 

ms.detector.media