ms.detector.media
MediaSapiens
20.07.2020 18:11
Amazon представила розумний візок, який з’явиться в супермаркеті Лос-Анджелеса
Amazon представила розумний візок, який з’явиться в супермаркеті Лос-Анджелеса
Візок сам зважує та ідентифікує товар, а для оплати необхідний лише додаток.

Компанія Amazon представила розумний візок Dash Cart, який дозволяє сканувати та оплачувати товари в магазині, не підходячи до каси та персоналу. Про це повідомляється на сайті Amazon.

Аби скористатись Dash Cart, на вході в магазині покупці сканують свій QR-код у додатку Amazon для смартфона. Сам візок невеличкий, і вміщає в себе один-два пакети.

За допомогою камер, оснащених комп’ютерним зором, усі продукти тут же ідентифікуються. А овочі з фруктами – тут же зважуються, коли ввести чотиризначний код товару на дисплеї.

Скупившись, покупці просто виходять через зону Dash Cart, а оплата тим часом здійснюється через банківську картку, прив’язану до облікового запису Amazon.

Перші такі розумні візки запрацюють у одному з продуктових магазинів компанії, «Amazon Go Grocery», що відкриється цього року в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, що подібні товари також можуть мати інший бік використання, ось як розумні будинки, які стали інструментом для домашнього насильства. З їх допомогою кривдники можуть стежити за своїми жертвами через камери, встановлені в домі, змінювати коди на замках, керувати температурою в домі, вмикати дверні дзвінки, гучну музику тощо.

Фото: Amazon

ms.detector.media