ms.detector.media
MediaSapiens
17.07.2020 15:05
Facebook готує запуск аналога TikTok в 50 країнах - ЗМІ
Facebook готує запуск аналога TikTok в 50 країнах - ЗМІ
На тлі спроб заборонити або обмежити роботу китайського сервісу, Facebook просуває свого конкурента

Facebook запустить сервіс Instagram Reels, аналог TikTok, у Сполучених Штатах і більш ніж в 50 інших країнах протягом найближчих декількох тижнів. Про це повідомляє NBC News із посиланням на джерела, обізнані про плани компанії.

Instagram Reels створювався як конкурент китайському додатку: він також дозволяє користувачам створювати 15-секундні відеокліпи з використанням великого каталога музики та обмінюватися ними. Також, як і в TikTok, користувачі можуть використовувати аудіо з відео інших людей. Робота над запуском ведеться вже більше року.

Facebook вперше запустив Reels в Бразилії в листопаді минулого року, потім він став доступний у Франції і Німеччині в минулому місяці. Останньою країною, де тиждень тому почав працювати Instagram Reels, стала Індія. У ній додаток запустили через декілька днів після того, як уряд країни заборонив TikTok та інших 59 китайських додатків, посилаючись на проблеми з конфіденційностю та безпекою цих програм.

Тепер Facebook планує запуск Reels в США, Великобританії, Японії, Мексиці і приблизно в 50 інших країнах. Користувачі зможуть отримувати доступ до Reels через новий значок в нижній частині екрана в Instagram і публікувати Reels в основний стрічці Instagram або Instagram Explore для загальнодоступних облікових записів.

Нагадаємо, що США розглядають можливість заборонити китайські додатки для соціальних мереж, у тому числі TikTok, через проблеми зі зберіганням персональних даних.

Фото: itc.ua

ms.detector.media