ms.detector.media
Марина Довженко
17.07.2020 13:02
Новини «1+1» узялися за піар нового члена групи «За майбутнє» — моніторинг
Новини «1+1» узялися за піар нового члена групи «За майбутнє» — моніторинг
Колишній улюбленець «Інтера» Сергій Рудик стає улюбленцем каналу Коломойського.

Народний депутат Сергій Рудик, який раніше регулярно з’являвся в новинах телеканалу «Інтер» у матеріалах з ознаками замовності, став частим героєм новин «1+1». За останній місяць у ТСН тричі з’являлись позитивні матеріали про роботу та ініціативи Рудика, який входить до групи «За майбутнє», близької до власника «1+1» Ігоря Коломойського. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 6—12 липня 2020 року.

Двічі новини «1+1» розповідали про те, як депутат збирається піклуватися про профспілки, а також звернули увагу на те, як він допомагає боротися з коронавірусною епідемією. З’являтись у новинах каналу Рудик почав після того, як долучився до групи «За майбутнє».

7 липня у ТСН вийшов матеріал про те, як Сергій Рудик, який перехворів на коронавірусну хворобу, здає кров у Черкасах. Сюжет розповідає про перспективи застосування плазми крові від людей, що вже перехворіли та здобули імунітет, для виготовлення ліків від коронавірусної хвороби. Показово, що Рудик, місце роботи якого — Верховна Рада, обрав для донорства Черкаси — центр свого мажоритарного округу.

Раніше моніторинг «Детектора медіа» фіксував регулярні піар-сюжети та повідомлення на користь Рудика лише на каналі «Інтер». Зокрема у вересні 2019 року, коли нардеп боровся в суді за визнання своєї перемоги на мажоритарному окрузі, «Інтер» присвячував йому матеріали раз на кілька днів, передчасно оголошуючи «переможцем на окрузі».

Більше про маніпуляції та тенденції в теленовинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: prm.ua

ms.detector.media