ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
16.07.2020 19:57
У Черкасах викрили антиукраїнського агітатора - члена Спілки письменників Росії - СБУ
У Черкасах викрили антиукраїнського агітатора - члена Спілки письменників Росії - СБУ
Він нібито займався розповсюдженням інформації, спрямованої на розпалювання релігійної, міжнаціональної ворожнечі і підтримку сепаратизму.

Служба безпеки України викрила в Черкасах імовірного антиукраїнського агітатора. Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Черкаській області.

За попередніми даними слідства, мешканець Черкас, який раніше за свою творчу діяльність став членом Спілки письменників Росії, на замовлення кураторів з РФ готував провокативні матеріали. У них автор публічно засуджував існування однієї з українських конфесій. Також фігурант начебто активно підтримував діяльність ватажків незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

Підготовлені матеріали він розповсюджував на пропагандистських інтернет-ресурсах РФ.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і флеш-накопичувачі, які мають довести протиправну діяльність. За висновками експертиз, вилучені матеріали містять ознаки розпалювання міжконфесійної і релігійної ворожнечі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

Раніше СБУ блокувала дільність ботоферми у Бердянську.

 

ms.detector.media