ms.detector.media
MediaSapiens
16.07.2020 16:50
Ісландія запустила сайт, де можна кричати в різних місцях країни
Ісландія запустила сайт, де можна кричати в різних місцях країни
Це і реклама туристичних місць, і терапія, рекомендована фахівцями.

Міністерство туризму Ісландії запустило сайт, де люди можуть викричатись в різних місцях цієї країни. Це промоція туристичних місць країни, яка водночас має терапевтичний ефект, пише видання НВ

 «У цьому році ви пройшли через багато що. Схоже, вам потрібно ідеальне місце, аби випустити свої емоції», – написано в описі Lookslikeyouneediceland.co.

Зайшовши на цей сайт, ви можете обрати будь-яку з семи точок цієї країни та послухати шум природи. Втім, приємну мить може обірвати крик якоїсь людини, що вирішила покричати в цій локації. Ви теж можете записати свій крик у якомусь із цих місць.

«Крики як терапевтичний інструмент був розроблений у 1970-х як спосіб звільнити стримувану емоцію», – пояснює терапевтка Зої Астон. І на цьому ж сайті дає поради для крикунів-початківців.

Передусім треба вирішити, яким буде ваш крик: тихеньким, зі словами чи просто гарчанням. Перш ніж кричати, прийміть правильне положення – напівзігніть ноги, розслабте плечі, так зробіть кілька вдохів-видохів так, аби звук ішов наче з живота.

Щойно зробите це, підпишіть під криком своє ім'я та звідки ви родом – і потрапите у бібліотеку криків на сайті. Якщо процедура на допоможе звільнитись від поганих думок – це може бути приводом задуматись про похід до психотерапевта, радять творці проєкту.

Нагадаємо, що під час карантину в Києві також створили онлайн-платформи для емоційної підтримки людей. За перший день послугами скористались більше 10 тисячі киян.

Фото: кадр з промо сайту

ms.detector.media