ms.detector.media
MediaSapiens
14.07.2020 10:47
У Японії створили додаток, який оцінює якість риби для суші
У Японії створили додаток, який оцінює якість риби для суші
Ним уже користується мережа ресторанів.

Японська мережа ресторанів Kura Sushi почала користуватись додатком, який за допомогою штучного інтелекту оцінює якість тунця. Це ключовий навик у приготуванні суші, який люди здобувають роками, пише The Verge.

Додаток під назвою Tuna Scope розробила компанія Dentsu Inc. У своїй роботі він використовує алгоритми машинного навчання, створені на основі тисяч зображень поперечних зрізів хвоста – частини тунця, що може багато розповісти про стан риби.

За одним фото додаток оцінює тунця за 5-бальною шкалою на основі таких візуальних характеристик як блиск, розшарування жиру. Досвідченому кухарю це багато говорить про те, яке життя прожила риба, чим вона харчувалась і настільки була активною – усе це впливає на її смак.

Dentsu Inc стверджує, що штучний інтелект зумів уловити «складні для розуміння нюанси в оцінюванні тунця». Компанія також порівнювала оцінку риби людиною і машиною, прийшовши висновку, що у більш ніж чотирьох випадках із п’яти бал збігався.

Наразі Tuna Scope використовують лише у мережі японських ресторанів Kura Sushi, що славиться своїми дешевими суші. Втім, експерти переконані, що на основі візуальних ознак додаток може дати хіба базову оцінку якості риби, і висококласним кухарям та гурманам суші ця ідея не сподобається.

Нагадаємо, що в Японії також створили Еріку – першого робота зі штучним інтелектом, який зіграє головну роль у кіно.

Фото: Dentsu

ms.detector.media