ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
12.07.2020 14:15
Правозахисники розкритикували плани Facebook заборонити політичну рекламу перед виборами
Правозахисники розкритикували плани Facebook заборонити політичну рекламу перед виборами
Остаточне рішення компанія ще не ухвалила.

Громадські правозахисні організації США розкритикували плани Facebook заборонити політичну рекламу в соцмережі перед президентськими виборами. Про це пише Bloomberg.

Раніше ЗМІ повідомили, що всередині компанії обговорюють план про відключення політичної реклами на кілька днів перед виборами в листопаді.

Правозахисники вважають, що подібна заборона не буде достатньо дієвою проти поширення дезінформації та мови ворожнечі в соцмережі.

«Facebook заявляє, що піклується про свободу слова, але швидше обмежить політичне промо, ніж візьме на себе відповідальність за стримування ненависницьких висловлювань і придушення дезінформації», - заявив президент Color of Change Рашад Робінсон.

Правозахисники звертають увагу, що заборона політичної реклами не завадить «групам ненависті» або іноземним організаціям втручатися в процес виборів.

Активісти закликають Facebook більш глобально і цілісно підходити до боротьби із дезінформацією та розпалюванням ворожнечі, тому що переважна більшість образливого контенту та інших спірних повідомлень надходить у вигляді звичайних дописів із особистих сторінок користувачів або політиків, а не платних рекламних оголошень.

Раніше кілька великих корпорацій, у тому числі Coca-Cola, Verizon і Unilever, оголосили про припинення розміщення реклами у Facebook через начебто недостатній контроль за ненависницьким, ксенофобним, антисемітським тому подібним контентом. 

ms.detector.media