ms.detector.media
MediaSapiens
10.07.2020 11:51
Суд ЄС дозволив YouTube не розкривати даних користувачів, які розміщують чужі відео
Суд ЄС дозволив YouTube не розкривати даних користувачів, які розміщують чужі відео
Правовласникам, які скаржаться на порушення авторських прав, надаватимуть лише поштову адресу піратів.

Платформі YouTube дозволили не розкривати інформації, що допоможе ідентифікувати користувачів, які розміщують відео без дотримання авторських прав. Таке рішення ухвалив Європейський суд у Люксембурзі, пише Deutsche Welle з посиланням на агенцію новин AFP.

"Коли якийсь фільм неправомірно завантажений на якусь онлайн-платформу, як то YouTube, правовласник може, згідно з директивою про забезпечення прав інтелектуальної власності, вимагати від оператора надати лише поштову адресу відповідного користувача, але не його чи її електронну адресу, IP-адресу або телефонний номер», – йдеться в ухвалі.

Видання повідомляє, що ініціатором позову став суд у Німеччині, попросивши вирішити суперечку між платформою та німецькою компанією Constantin Film. Причиною судових розбірок стало те, що в 2013-2014 роках на YouTube розмістили фільми Scary Movie 5 та Parker без згоди правовласників. Аби отримати персональні дані онлайн-піратів, компанія звернулась до адміністрації платформи, де їм було відмовлено.

Компанія Google, що володіє YouTube, радіє рішенню Європейського суду, тому що це спростить ухвалення рішень у подібних ситуаціях на майбутнє.

Нагадаємо, що технологічні компанії постійно мають справу з порушенням авторських прав. Найбільше уваги приковує американський президент Дональд Трамп. За останні кілька місяців Twitter та Facebook щонайменше тричі блокував його фото- та відеодописи через скарги про неправомірне використання чужих робіт.

Фото: Bloomberg via Getty Images

ms.detector.media