ms.detector.media
Марина Довженко
09.07.2020 13:40
«Голос» у червні згадували в теленовинах частіше за ОПЗЖ — моніторинг
«Голос» у червні згадували в теленовинах частіше за ОПЗЖ — моніторинг
Відмовившись від мандату, Святослав Вакарчук забезпечив своїй партії подвоєну популярність.

У червні кількість згадок про партію «Голос» у праймових випусках теленовин зріс більш ніж удвічі в порівнянні  з травнем. За кількістю згадок політична сила обійшла «Опозиційну платформу — За життя!», показник якої залишився майже незмінним. Про це йдеться в підсумках моніторингу телевізійних новин центральних телеканалів за червень 2020 року.

Головною причиною такої посиленої уваги до «Голосу» стало рішення Святослава Вакарчука відмовитись від депутатського мандату, яке Верховна Рада не підтримала.

Більшість згадок про «Голос» було на 5 каналі (25 згадок); багато говорили про партію «1+1» і «Інтер». «112» згадав «Голос» лише чотири рази, два з них — негативно. 

Кількість згадок про всі парламентські політичні сили в новинах червня зросла у порівнянні травними показниками. Вдвічі зросла кількість згадок про «Європейську солідарність» — з 52 до 105. Увага до партії зросла зокрема через кримінальні справи проти Петра Порошенка. Кількість згадок про «Слугу народу» зросла на третину — з 98 до 126. Натомість «Опозиційна платформа — За життя» продемонструвала несуттєве зростання  — з 72 до 76. В півтора рази частіше почала фігурувати в новинах і «Батьківщина» — з 32 до 45.

Більше про тенденції та маніпуляції в новинах червня читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: 112.ua

ms.detector.media