ms.detector.media
MediaSapiens
07.07.2020 14:05
Більшість соцмереж припинило співпрацю з владою Гонконгу. TikTok має намір взагалі припинити там працювати
Більшість соцмереж припинило співпрацю з владою Гонконгу. TikTok  має намір взагалі припинити там працювати

Соціальні платформи та сервісі, які їм належать, тимчасово припинили обробку запитів від поліції Гонконгу про надання інформації про користувачів,  поки компанії проводять оцінку нового  закону  про нацбезпеку Гонконку, який був прийнятий минулого тижня. Про це повідомляє СNN Business.

Так, Facebook та його сервіс WhatsApp заявили,  що вони «призупинили»  розглядати запити  «в очікуванні оцінок Закону про національну безпеку, включаючи офіційну юридичну експертизу закону» - в компанії вважають, що закон може порушувати права людини та обмежувати  свободу слова. Twitter, Google, Zoom та LinkedIn також призупинили співпрацю з поліцією.

TikTok заявив, що взагалі припиняє діяльність у  Гонконзі через цей закон:

«У світлі останніх подій ми вирішили припинити роботу програми TikTok в Гонконзі», - завив представник TikTok. Коли саме додаток перестане працювати, представник компанії не уточнив.

Нагадаємо, що  згідно нового  закону про національну безпеку Гонконгу  китайська влада зможе в обхід місцевого уряду карати за дії, які Пекін розцінюватимете як такі, що загрожують національній безпеці та підривають державну владу. Наприклад, керуючись нормами цього закону вже затримали людину, яка тримала в руках плакат з надписом «Незалежний Гонконг».

Фото: dw.com

ms.detector.media