ms.detector.media
MediaSapiens
06.07.2020 17:17
Петицію про заборону 5G в Україні повинен розглянути президент
Петицію про заборону 5G в Україні повинен розглянути президент
Авторка петиції вважає, що 5G має вкрай негативний вплив на здоров’я.

Петиція про заборону 5G в Україні менш ніж за місяць набрала 25 тисяч голосів, повідомляється на сайті президента. Тепер Володимир Зеленський зобов'заний її розглянути.

Авторка петиції Юліана Валеріївна Гордей вважає, що впровадження 5G у країні треба заборонити через вкрай негативний вплив цієї технології на здоров’я.

«Без клінічно підтвердженої доказової бази по безпечності даного виду зв’язку просимо не вводити його в нашій країні!» – говорить опис під петицією.

Нагадаємо, що міфи про шкоду здоров’ю, яку нібито дає технологія 5G дуже активно розповсюджувались під час пандемії COVID-19. Журналісти, вчені та міжнародні організації не раз їх спростовували, проте в деяких країнах зусилля виявились марними. У Польщі та Великобританії траплялись підпали веж 5G, а нещодавно селяни з Перу чотири дні протримали у полоні працівників місцевого оператора, вимагаючи, аби з села прибрали «антени, які розповсюджують коронавірус».

23 червня жителів українського містечка Почаїв, яким «не байдуже життя своє і дітей», невідомі також закликали виступити «проти встановлення 5G» під міською радою.

Нагадаємо, що в Україні значна частина території ще не має покриття 4G, над чим активно працюють мобільні оператори. А зв’язок 5G Міністерство цифрової трансформації планує запустити за три роки.

Фото: Reuters

ms.detector.media