ms.detector.media
MediaSapiens
06.07.2020 16:38
Google тестує нову функцію Chrome, щоб економити заряд ноутбука
Google тестує нову функцію Chrome, щоб економити заряд ноутбука
У такий спосіб компанія намагається вирішили головну проблему свого браузера.

Компанія Google готується випустити експериментальну функцію для Google Chrome, що може продовжити тривалість заряду ноутбука до 2 годин, пише видання The Windows Club.

Таким чином компанія намагається вирішити проблему свого браузера, що має репутацію «пожирача енергії», особливо якщо у користувача відкрито багато вкладок водночас.

Нова функція Chrome 86 може дозволити відключати непотрібні трекери і таймери в програмному коді браузера, тобто вводити вкладки у «сплячий режим» швидше. У такий спосіб розробники домоглись того, що маючи 36 відкритих вкладок одночасно, роботу батареї ноутбука вдалось продовжити на 2 години.

Наразі функцію ще тестують. Невідомо, чи буде вона готовою до релізу версії Chrome 86, і чи не відмовляться від неї в процесі тестування взагалі. Та якщо компанії все ж вдасться, це змінить конкуренцію на ринку: Google зможе обігнати за популярністю Apple та Microsoft, які регулярно нахвалюють здатності своїх браузерів значно економніше витрачати енергію пристроїв порівняно з Chrome.

Нагадаємо, що у травні в Google Chrome з'явилась можливість перевіряти орфографію, а також групувати вкладки за кольорами.

Фото: hyperhost.ua

ms.detector.media