ms.detector.media
MediaSapiens
06.07.2020 14:39
Ілон Маск започаткував онлайн-школу, де діти вивчатимуть ракетобудування та віртуальну реальність
Ілон Маск започаткував онлайн-школу, де діти вивчатимуть ракетобудування та віртуальну реальність
Astra Nova School відкриє свої віртуальні двері у вересні цього року.

Мільярдер Ілон Маск започаткував експериментальну онлайн-школу Astra Nova School, де 8-14 річні діти вивчатимуть ракетобудування, віртуальну реальність, фотографію та 3D-моделювання, пише видання The Daily Beast.

Незалежно від віку учнів предмети будуть однаковими для всіх, а уроки проходитимуть раз на тиждень по четвергах. Онлайн-навчання розпочнеться у вересні 2020 року, і поки що розраховують на один навчальний рік. Навчання у школі буде платним – $7,500 на рік

Аби потрапити навчатись в Astra Nova School, дітям потрібно написати есе про свої захоплення і пройти одне з п’яти завдань, ось як наповнити експонатами віртуальну арт-галерею чи обрати кращих астронавтів для першої місії на Марс. Також вступникам необхідно буде проглянути короткий ролик на тему промислового забруднення і визначити, хто в ньому винен. На сайті школи запевняють – правильної чи неправильної відповіді немає, а керівництво лише хоче дізнатись думки дітей в контексті етичних дилем.

«На жаль, стандартний  шкільний розклад катастрофічно не відповідає розвитку того, що учням необхідно найбільше: глибокої взаємодії з викликами, можливості креативно мислити та формування власного голосу», – повідомляють на сайті Astra Nova School, акцентуючи увагу на тому, що під час пандемії проблема стала ще більш актуальною.

Astra Nova School – не перший шкільний проект Ілона Маска. У 2016 році він також заснував школу Ad Astra, де крім його власних п’яти нащадків безкоштовно навчались діти деяких працівників компанії SpaceX. Крім усього іншого, там працювали над створенням роботів, обговорювали ядерну політику та планували, як протистояти ризикам штучного інтелекту. Згодом Маск зрозумів, що школа працювала не так, як він задумав, а тому реформував її, допустивши до навчання дітей із інших сімей та зосередившись на тому, аби навчити їх комплексному вирішенню проблем.

Нагадаємо, що під час пандемії з’явились і безкоштовні освітні можливості. Зокрема Coursera відкрила доступ до своїх курсів та проектів студентам усіх університетів і коледжів.

Фото: Getty Images

ms.detector.media