ms.detector.media
Марина Довженко
03.07.2020 18:07
Демарш херсонських медіа проти Зеленського висвітлили в новинах тільки два канали — моніторинг
Демарш херсонських медіа проти Зеленського висвітлили в новинах тільки два канали — моніторинг
Публікації видань, які не акредитували на зустріч із президентом, зацікавили Суспільне та 5 канал.

Публікації херсонських журналістів на знак протесту проти відмови в акредитації на зустріч із президентом Володимиром Зеленським не стали новиною для більшості центральних телеканалів. У праймових випусках новин цю ситуацію висвітлили лише суспільний «UA: Перший» та 5 канал. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних новин всеукраїнських телеканалів за 22—28 червня 2020 року.

У сюжеті 5 каналу зауважили, що після того, як представники деяких місцевих видань захотіли пікетувати місця візитів Зеленського, обласна державна адміністрація нібито дозволила акредитовувати журналістів. В цілому ж акцію пов’язали з нападом на журналіста місцевого онлайн-видання Дмитра Багненка. За даними «UA: Першого», акредитацією займалися в Офісі президента.

Інші центральні телеканали розповідали про поїздку Володимира Зеленського до Херсона в «паркетному форматі, подавали його висловлювання про проєкт «Велике будівництво». В такому ключі були витримані матеріали ICTV, «України» та СТБ. Більше про маніпуляції та тенденції тижня читайте в огляді Зої Красовської

ms.detector.media