ms.detector.media
MediaSapiens
03.07.2020 13:09
Україна досягла показника захворюваності, яку влада раніше називала критичною. Але карантин посилювати не будуть
Україна досягла показника захворюваності, яку  влада раніше називала критичною. Але карантин посилювати не будуть
Про це на брифінгу повідомим очільник міністерста охорони здоров’я Максим Степанов

Сьогодні, 3 липня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, відповідаючи на запитання, чи буде посилений карантин, відповів:

«Що стосується показника 60 активних хворих на 100 тисяч населення, – зараз ми знаходимося вже на рівні, сьогодні на ранок, 59,7 на 100 тисяч населення.

Ми використовували цей показник виключно для визначення щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання. І ми його рахували станом на 22 червня. Якби цей показник перейшов 60, тоді ми б приймали рішення щодо перенесення ЗНО», - цитує міністра Україньска правда.

Він також додав, що в деяких областях, де показники захворюваності найгірші, - наприклад, у Волинській, Закарпатській, Львівській, Рівненській області,  - рішення щодо посилення каранатинних заходів вводять за поданням головних санитарних лікарів. Загалом в Україні таких 11 регіонів.

Нагадаємо, що 30 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль  заявляв, що «ліміт по захворюваності в Україні – 60 хворих на 100 тисяч людей». Після цого, стверджував Шмигаль, буде  необхідність «посилювати карантинні обмеження вже на рівні країни і окремих областей».

Наразі в Україні - 46 763 підтверджених випадків, померло 1 212 людей (дані МОЗ України на 03.07.2020 року).

Фото: espreso.tv

ms.detector.media