ms.detector.media
MediaSapiens
03.07.2020 10:45
Twitter видалить слова «хазяїн», «раб» та «чорний список» з коду програми
Twitter видалить слова «хазяїн», «раб» та «чорний список» з коду програми
Введення нової, інклюзивної мови може обійтися компанії в мільйони доларів

Інженерний підрозділ Twitter оприлюднив список слів, що зараз використовуються у програмуванні та від яких хочуть відмовитися у компанії. До таких слів належать  «хазяїн», «раб» та «чорний список». Щоб зробити мову програмування «більш інклюзивню», компанія буде використовувати слова «лідер - послідовник», «список дозволів», «ведучий-ведений».

Inclusive language plays a critical role in fostering an environment where everyone belongs. At Twitter, the language we have been using in our code does not reflect our values as a company or represent the people we serve. We want to change that. #WordsMatter https://t.co/JVO8968B7K

— Twitter Engineering (@TwitterEng) July 2, 2020

Як повідомляє ВВС, експерти вважають, що така заміна потребує «місяців роботи та мільйони доларів».

Нагадаємо що у США та по всьому світові  відбувається масові протести проти поліцейскього свавілля та расизму, викликані вбивством у травній афроамериканця Флойда Джорджа. На тлі цих протестів десятки компаній відмовляються від старих логотипів, що містять расові стереотипи, від використання слів та слоганів, що можуть бути витлумачені як образа або натяк на приналежність до тієї чи іншої раси.

Фото: Twitter

ms.detector.media