ms.detector.media
MediaSapiens
02.07.2020 16:40
Користувачі витратили на додатки 50,1 мільярд доларів. Найбільше заробили Tinder та PUBG Mobile
Користувачі витратили на додатки 50,1 мільярд доларів. Найбільше заробили Tinder та PUBG Mobile
На другому і третьому місці в рейтингу додатків, які заробили найбільше – YouTube та TikTok

За перше півріччя 2020 року користувачі витратили в App Store та Google Play $50,1 мільярд, що на 23,4% більше, ніж за той же період торік, звітує аналітична компанія Sensor Tower.

Експерти відмічають, що за останні шість місяців люди на 42,5% більше стали завантажувати мобільні ігри. А тому і витрачати на них більше грошей – $36,6 мільярдів, що на 21,2% більше ніж за той же період торік. Найбільш популярною грою стала PUBG Mobile, її ж розробники заробили найбільше – 1,3 мільярда виручки.

Серед неігрових додатків найбільше заробив Tinder. Хоча $433 мільйонів прибутку – це на 19% менше, ніж торік. Аналітики Sensor Tower пов’язують це пандемією коронавірусу, коли люди мали менше змоги ходити на побачення. У розпал карантину розробники також зробили безкоштовними деякі раніше преміальні функції, що теж могло вплинути на загальну суму прибутку.

На другому і третьому місці в рейтингу додатків, які заробили найбільше – YouTube ($431 млн) та TikTok ($421 млн) відповідно.

Що стосується завантажень, то найбільш популярним став саме TikTok. Лише за першу половину 2020 року його встановили понад 626 мільйонів разів. Друге місце дісталось WhatsApp, третє – Zoom.  

Нагадаємо, що у березні топ-15 найбільш популярних мобільних додатків серед українців традиційно очолили Viber, Chrome, YouTube, Gmail та Facebook.

Фото: Getty Images

ms.detector.media