ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
01.07.2020 19:38
У Києві викрили блогера, який закликав до захоплення державної влади - СБУ
У Києві викрили блогера, який закликав до захоплення державної влади - СБУ
За даними досудового слідства, він систематично поширював в інтернеті деструктивні матеріали.

У столиці викрили блогера, який закликав до захоплення державної влади. Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ у Києві та області.

У СБУ повідомили, що він систематично поширював в інтернеті деструктивні матеріали. За даними слідства, блогер начебто підбурював громадян до насильницького захоплення державної влади та повалення конституційного ладу в країні. На персональних сторінках у соцмережах блогер нібито «провокував розпалювання міжнаціональної ворожнечі, закликав до порушення громадського порядку та масових заворушень». Частину із цих матеріалі, підозрюють у спецслужбі, він отримував із російських пропагандистських ресурсів.

Ініційована СБУ експертиза засвідчила, що розповсюджені блогером публікації містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України, а також розпалювання національної ненависті та ворожнечі.

Правоохоронці провели три обшуки за місцями проживання фігуранта провадження та його рідних. Під час слідчих дій вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки «Яндекс-деньги» та накопичувачі інформації із антиукраїнськими матеріалами.

Слідчі органів безпеки оголосили провокатору про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження уже скеровано до суду.

Раніше СБУ затримала групу хакерів, які обкрадали банківські рахунки.

 

ms.detector.media