ms.detector.media
MediaSapiens
30.06.2020 16:45
Уряд Індії заблокував TikTok і ще 58 популярних китайських додатків
Уряд Індії заблокував TikTok і ще 58 популярних китайських додатків
В уряді країни заявили, що заблоковані додатки займаються діяльністю, яка завдає шкоди суверенітету та державній безпеці Індії.

У Індії заблокували 59 популярних китайських програм. До списку заблокованих додатків увійшли TikTok, WeChat, Weibo та багато інших.

Про це пише The Wall Street Journal.

Як повідомляє видання, це зробили через виявлені проблеми з конфіденційністю і безпекою користувачів.  В уряді країни заявили, що мають інформацію про те, що заблоковані додатки займаються діяльністю, що завдає шкоди суверенітету, цілісності і державної безпеки Індії, зазначає видання.

В Індії вирішили повністю припинити діяльність цих програм на території країни.

Особливо санкції вдарять по TikTok, пише The Wall Street Journal. Повідомляється, що додаток соцмережі було завантажено користувачами понад два мільярди разів тільки у 2020 році, а 611 мільйонів з цих завантажень припадають на Індію.

Зазвичай Китай цензурує додатки, доступні в країні, і змушує Google і Apple видаляти їх з регіональних магазинів додатків. Тепер маятник хитнувся в протилежний бік, і також є ймовірність того, що якісь держави візьмуть приклад з Індії та теж заблокують ряд китайських програм, пишуть у WSJ.

Нагадаємо, раніше влада Китаю покарала компанію-засновника TikTok за «відхід від цінностей соціалізму».

Також «Детектор медіа» запустив перший в Україні TikTok канал з медіаграмотності Lomakina Yesterday

Фото: The Verge

ms.detector.media