ms.detector.media
MediaSapiens
29.06.2020 15:00
Цукерберг втратив $7,21 млрд через бойкот реклами у Facebook з боку великих підприємств
Цукерберг втратив $7,21 млрд через бойкот реклами у Facebook з боку великих підприємств
Coca-Cola, PepsiCo, Verizon і Unilever відмовляються від реклами на платформах Facebook через недостатній контроль за ненависницьким, ксенофобним, антисемітським та іншим подібним контентом.

Засновник Facebook Марк Цукерберг Цукерберг втратив уже $7,21 млрд через бойкот реклами у Facebook з боку великих підприємств. Про це повідомлє Bloomberg.

Кілька великих корпорацій, у тому числі Coca-Cola, Verizon і Unilever, оголосили про припинення розміщення реклами в соцмережі через начебто недостатній контроль за ненависницьким, ксенофобним, антисемітським тому подібним контентом. Як зазначає Reuters, до бойкоту приєдналась компанія PepsiCo.

16 червня акції Facebook впали на 8,3%, а стан Марка Цукерберга, за рейтингом Bloomberg Billionaires Index, скоротилося на $7,21 млрд і тепер становить $82,3 млрд.

Спочатку кампанію проти Facebook під назвою Stop Hate for Profit запустили правозахисні організації. За їхніми словами, вони багато років намагалися домовитися з Facebook з приводу модерації контенту, проте не досягли успіху.

Рішення почати кампанію було прийнято після загибелі чорношкірого американця Джорджа Флойда, який помер після жорсткого затримання поліцією. Це викликало хвилю масшатбних протестів у США та Європі під гаслом Black Lives Matter («Життя темношкірих мають значення»).

29 травня на тлі протестів проти поліцейського свавілля і расизму президент США Дональд Трамп процитував у Twitter і Facebook слова керівника поліції Маямі, вимовлені в розпал расових заворушень 1967 року: «Коли починається мародерство, починається стрілянина».

Twitter приховав це повідомлення Трампа, як таке що порушує правила, але Facebook залишив пост президента без зміни. Працівники Facebook розкритикували Цукерберга за його відмову видалити пост президента.

Пізніше Facebook видалили близько 200 акаунтів, пов'язаних з протестами проти расизму.

ms.detector.media