ms.detector.media
Марина Довженко
26.06.2020 15:11
Прямий канал відсвяткував річницю безвізу ударною дозою піару Порошенка — моніторинг
Прямий канал відсвяткував річницю безвізу ударною дозою піару Порошенка — моніторинг
Глядачі дізналися, кого колишній президент змусив плакати від вдячності.

11 червня Прямий канал показав марафон «Три роки без віз», у межах якого колишньому президенту, а нині лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку приписали відкриття Європи для України та «звільнення від рабства». Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 8—14 червня 2020 року.

У марафоні, який тривав дві години, повідомили, що навіть європейські політики у сльозах (!) дякували Порошенкові за запровадження безвізового режиму України з Європейським Союзом. Натомість Володимиру Зеленському виділили роль людини, чия недолуга політика може призвести до втрати безвізу. Після марафону Прямий показав документальний фільм про період президентства Порошенка, яку назвали «епохою відродження». У фільмі перелічені досягнення Порошенка, які «увійшли в історію».

Нагадаємо, раніше ведучий токшоу Прямого каналу Матвій Ганапольський заборонив учасникові програми, нардепу від «Слуги народу» Юрію Камельчуку, критикувати Петра Порошенка, запропонувавши політикові «йти у сраку».

10 червня Петро Порошенко отримав підозру у Державному бюро розслідувань. Канали-симпатики пятого президента висловили незгоду з тим, як це відбулося (24 канал, Прямий, «Еспресо»). Натомість канали групи Медведчука розкритикували вибір провадження для першої підозри — мовляв, до Порошенка можна було б знайти й серйозніші претензії. Більше про маніпуляції та тенденції в ефірі інформаційних каналів читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Фото: 112.ua

ms.detector.media