ms.detector.media
MediaSapiens
26.06.2020 14:11
Група російських хакерів атакувала десятки американських компаній
Група російських хакерів атакувала десятки американських компаній
Експерти вважають, що атака відбулася через комп’ютери людей, які працюють з дома під час карантину

Про серію атак на своїх клієнтів повідомила компанія з кібербезпеки Symantec у власному блозі. У компанії повідомляють, що зафіксували спроби атаки на 31 компанію, проте скільки було спроб взагалі, невідомо. «Зловмисники готували атаки на десятки американських компаній, у тому числі – вісім компаній зі списку Fortune 500», - повідомляє Symantec.

Угрупування хакерів Evil Corp, яке США пов’язують із російським урядом, намагалася розгорнути вірус-вимагач WastedLocker в мережах американських компаній. Як пише The New York Times, хакери скористалися тим, що багато співробітників корпорацій працюють віддалено під час  епідемії COVID-19. Вірус не заражав кожен комп'ютер, з якого заходили на заражений інтернет-ресурс, а шукав ознаки того, чи входить машина в корпоративну мережу. Якщо так, то комп'ютер заражався, а при підключенні до корпоративної мережі код поступово був повинен зашифрувати більшість даних та вимагати гроші за відновлення доступу до них.

Нагадаємо, за даними журналу Spiegel, в результаті кібератаки на сервер Бундестагу хакери, зокрема, отримали доступ до даних електронної пошти Ангели Меркель за період з 2012 по 2015 роки. У німецькій пресі повідомлялося, що прокуратура підозрює російську військову розвідку в організації кібератаки.

ms.detector.media