ms.detector.media
MediaSapiens
25.06.2020 17:45
«Звіяних вітром» повернули в сервіс HBO Max, але з роз’яснювальними відео
«Звіяних вітром» повернули в сервіс HBO Max, але з роз’яснювальними відео
Перед частиною фільму показуватимуть дискусію «Складна спадщина «Звіяних вітром», що пройшла під час кінофестивалю Turner Classic Movies у 2019 році.

Стримінгова платформа HBO Max повернула у відкритий доступ класичний фільм «Звіяні вітром», повідомляє The Hollywood Reporter.

Картина не зазнала жодних змін, переконують у компанії. Але тепер на її початку глядач побачить відео, де професорка Чиказького університету кінематографії Жаклін Стюарт критикує картину через зображення там стереотипів про рабів-афроамериканців. «Дивитись цей фільм може бути незручно, навіть боляче. Та все ж важливо, аби класичні голлівудські фільми були доступні нам у оригінальній формі для перегляду та обговорення», – додає Стюарт у ролику.

Перед другою ж частиною фільму показуватимуть дискусію «Складна спадщина «Звіяних вітром», що пройшла під час кінофестивалю Turner Classic Movies у 2019 році.

Нагадаємо, що на початку червня «Звіяних вітром» 1939 року прибрали зі стримінгової платформи HBO Max, оскільки картина романтизує рабство. Фільм неодноразово піддавали критиці за транслювання расистських стереотипів, а деякі кінотеатри південних штатів навіть відмовлялись його показувати. На фоні антирасистських протестів у США та світі ці настрої посилились і платформа HBO Max вирішила прибрати картину з доступу, обіцяючи невдовзі повернути з «обговоренням її історичного контексту та осудом цих самих зображень».

Фото: кадр із фільму 

ms.detector.media