ms.detector.media
MediaSapiens
25.06.2020 15:16
МОЗ планує інтегрувати свою систему eHealth в портал «Дія»
МОЗ планує інтегрувати свою систему eHealth в портал «Дія»
При цьому не всі лікарні переходять на електронну систему охорони здоров’я через відсутність техніки

Міністерство охорони здоров’я хоче інтегрувати свою електронну систему охорони здоров’я eHealth в портал і мобільний додаток «Дія». Про це повідомив заступник очільника відомства з питань питань цифрового розвитку, трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер під час брифінгу.

«Багато чого є в планах, зокрема разом з нашими партнерами з Міністерства цифрової трансформації хочемо зробити інтеграцію системи eHealth в портал та додаток «Дія». Ми хочемо підписувати е-декларації онлайн без необхідності візиту до лікаря, щоб лікаря можна було обирати самостійно (на основі рекомендацій чи відгуків). Цей серйозний крок потребує крім технічних питань, вирішення адміністративних моментів. Ми над цим працюємо», – сказав Кучер

На думку чиновника, завдяки технологіям система охорони здоров’я зможе напрацювати більш ефективні рішення, зокрема в забезпеченні прозорого фінансування та зменшення бюрократичного навантаження на лікарів. Разом з тим Кучер розуміє, що не всі лікарні переходять на електронну систему охорони здоров’я насамперед через відсутність техніки.

«Але сама система eHealth дає змогу використовувати навіть обмежений функціонал на смартфоні, – говорить чиновник. – Коли ми розвиваємо eHealth, ми створюємо новий ринок ІТ-продуктів в Україні».

Нагадаємо, що торік MediaSapiens писали матеріал про систему eHealth та як її захищають від кібератак.

Фото: coursera.org

ms.detector.media