ms.detector.media
MediaSapiens
25.06.2020 13:34
Дексаметазон внесли в український протокол лікування COVID-19
Дексаметазон внесли в український протокол лікування COVID-19
Таке рішення прийняли в робочій групі при МОЗ, базуючись на досвіді інших країн.

Міністерство охорони здоров'я України оновило протокол лікування коронавірусу та затвердило новий препарат. Про це стало відомо під час брифінгу очільника відомства Максима Степанова, повідомляє Українська правда.

Таке рішення 24 червня прийняли на засіданні робочої групи вітчизняних фахівців, «ґрунтуючись на нашому досвіді та клінічних випробуваннях інших країн». «Наприклад, було прийняте рішення щодо внесення препарату «Дексаметазон» до нашого клінічного протоколу – в який спосіб лікувати, як застосовувати», – сказав міністр Степанов.

Нагадаємо, що дексаметазон – це стероїдний препарат, який використовують як протизапальне ще з 1960-х. Голова ВООЗ назвав перші успішні випробування цього препарату в лікуванні коронавірусу «науковим проривом», адже вони довели, що дексаметазон на третину скорочує ризик смертності пацієнтів на ШВЛ, та на 20% – у пацієнтів, які перебувають на кисневому лікуванні. У той же час для пацієнтів, які переносять коронавірус легше, від застосування препарату переваг не спостерігалось.

Фото: CandyBoxImages/Depositphotos

Фото CandyBoxImages/Depositphotos
ms.detector.media