ms.detector.media
MediaSapiens
25.06.2020 12:41
Google автоматично видалятиме історію пошуку та місцезнаходження
Google автоматично видалятиме історію пошуку та місцезнаходження
Це відбуватиметься кожні 18 місяців.

Компанія Google змінила налаштування збереження даних, і тепер історія пошуку та місцезнаходження користувачів автоматично видалятиметься через 18 місяців. Про це йдеться в офіційному блозі компанії.

У налаштуваннях свого профілю також можливо вибрати більш короткий інтервал зберігання даних у 3 місяці, або ж у будь-який момент видаляти інформацію вручну.

«Ми вважаємо, що наші продукти мають зберігати вашу інформацію стільки часу, скільки це буде корисним і потрібним лише вам – будь це можливість знайти улюблені місця у Google Maps чи рекомендації про те, що подивитись на YouTube», – пишуть у блозі.

Таким чином нову функцію буде застосовувати і платформа YouTube, де дані користувачів автоматично видалятимуться кожні 36 місяців чи три роки. Або ж, за бажання – кожні 3 чи 18 місяців.

Нові умови зберігання не стосуються Gmail, Google Disk та Google Photos, оскільки ці сервіси зберігають особисту інформацію.

Нагадаємо, що напередодні Google почав публікувати дані про переміщення жителів різних країн, у тому числі українців. Компанія вважає, що ці звіти допоможуть системі охорони здоров’я боротись з поширенням COVID-19, і буде публікувати їх допоки ситуація з пандемією значно не покращиться.

Фото: Angela Lang / CNET

ms.detector.media