ms.detector.media
MediaSapiens
24.06.2020 17:06
Влада Китаю покарала компанію-засновника TikTok за «відхід від цінностей соціалізму»
Влада Китаю покарала компанію-засновника TikTok за «відхід від цінностей соціалізму»
Після перевірки китайської влади декілька компаній були оштрафовані. Також деяким сервісам заборонили реєструвати нових користувачів.

Адміністрація кіберпростору Китаю наклала штраф на відеосервіс Xigua від ByteDance - компанії, яка створила платформу TikTok. Про це пише Bloomberg.

Всього державне відомство Китаю здійснило перевірку 31 сервісу, з яких 10 були оштрафовані. Крім ByteDance санкції з боку китайського регулятора піддалися сервіси, в які інвестував китайський холдинг Tencent. Зокрема, мова йде про Bilibili, Huya і DouYu.

Регулятор зазначає, що такі санкції на сервіси були накладені за поширення «вульгарного контенту». Крім цього, там заявили, що ці сервіси «відходять від соціалістичних цінностей», «псують атмосферу в суспільстві» та ставлять під загрозу «здорове зростання молоді».

Повідомляється, що відомство також заборонило деяким сервісам реєструвати нових користувачів та випускати оновлення для додатка.

У Bloomberg зазначають, що два сервіси (Huya і DouYu) заявили про припинення оновлень починаючи із 23 червня. Водночас представники ByteDance та ряду інших компаній не відповіли на запит агентства про коментарі.

Нагадаємо, користувачі TikTok стверджують, що зірвали масовий мітинг Трампа.

Крім того, MediaSapiens писав окрему статтю про те, що таке TikTok та як платформа розвивається в Україні.

Фото: inventure.com.ua

ms.detector.media