ms.detector.media
MediaSapiens
24.06.2020 11:03
Дональд Трамп запропонував називати коронавірус «кунг-флю»
Дональд Трамп запропонував називати коронавірус «кунг-флю»
Президент США Дональд Трамп запропонував називати COVID-19 «кунг-флю» (похідне від китайських бойових мистецтв кунг-фу і flu - грип).

Під час виступу у вівторок, 23 червня, на передвиборному мітингу у штаті Арізона, президент США Дональд Трамп заявив, що міг би придумати 19 або 20 інших назв для COVID-19, передає Forbes.

За його словами, новий вірус можна називати, наприклад, «уханьський вірус» або «китайський грип». Коли ж Дональд Трамп вимовив слово «кунг-флю», люди, які зібралися на мітингу почали аплодувати. Після цього президент США зауважив, що багато хто не розуміє значення цифри 19 у назві нового вірусу.

Американський лідер не вперше акцентує увагу на китайське походження коронавірусу, пише Meduza. Схожі слова він казав також раніше, 20 червня, коли брав участь у мітингу своїх прихильників в Талсі, штат Оклахома.

Trump once against refers to coronavirus with the racist "Kung Flu" moniker, prompting huge cheers from his Turning Point Action audience. He then expresses confusion about what the "19" in "Covid-19" stands for. pic.twitter.com/jLhWBW91aw

— Aaron Rupar (@atrupar) June 23, 2020

Видання пише, що у США багато хто став вважати ці слова президента проявом расизму. Але прессекретар Білого дому Кейлі Макенані заявила, що не вважає фразу президента про «кунг-флю» образливою.

У цьому відео можна послухати повний виступ Дональда Трампа того дня:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у США відкликали дозвіл на лікування COVID-19 препаратом, який приймав Трамп. Ці ліки поки є в українському протоколі.

Фото: Reuters

ms.detector.media