ms.detector.media
MediaSapiens
24.06.2020 10:10
СБУ затримала групу хакерів, які обкрадали банківські рахунки
СБУ затримала групу хакерів, які обкрадали банківські рахунки
У відомстві кажуть, що зловмисники викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України, а також викрадали їхні персональні дані.

У Харкові співробітники Служби безпеки викрили групу хакерів, які викрадали гроші з банківських рахунків. Про це пишуть на офіційному сайті СБУ.

За даними слідства, група з 15 осіб використовувала шкідливе програмне забезпечення, за допомогою якого викрадала реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України, а також їх персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, в тому числі заборонені в Україні російські ресурси, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки в українських та російських банках.

Зазначають, що правоохоронці провели в Харкові 16 обшуків за місцем розташування хакерського центру і за місцем проживання фігурантів.

Під час обшуків  було виявлено більше 40 пристроїв з фотографіями і реквізитами іноземних банківських карток і іншими доказами злочинів. Також були вилучені банківські картки, готівка та цінності на суму більш ніж 12 млн грн, а також документи на рухоме і нерухоме майно в Україні та за кордоном.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що СБУ провела обшук у людей, яких підозрюють у розповсюдженні проросійської пропаганди.

Фото: Пресслужба СБУ

ms.detector.media