ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
22.06.2020 14:17
МОН пропонує обговорити можливість навчатись у школі дистанційно
МОН пропонує обговорити можливість навчатись у школі дистанційно
У планах – спростити організацію навчання через вебінари, соціальні мережі та інші платформи

Міністерство освіти та науки України пропонує громадськості обговорити проєкт положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти. Про це повідомляється на сайті відомства.

Проєкт пропонує закріпити дистанційне навчання як окрему форму здобуття освіти, а також врегулювати механізм використання технологій під час навчання за будь-яких форм – денної, заочної, з педагогічним патронажем абощо.

«У тексті проєкту акта враховано особливості дистанційного навчання під час карантину, а також передбачено умови для реалізації змішаного навчання», — йдеться у повідомленні.

Планується спрощення організації навчання через інтерактивні освітні платформи, соціальні мережі, електронну пошту, вебінари та онлайн-форуми.

МОН просить громадян надсилати свої пропозиції та зауваження до 21 липня. Для цього необхідно написати на пошту, зазначивши в повідомленні тему «Громадське обговорення».

Нагадаємо, що раніше через карантин МОН дозволив вчителям проводити батьківські збори у Zoom, а в Комітеті з питань освіти, науки та інновацій хочуть запровадити для школярів електронні щоденники.

Фото: Суспільне

ms.detector.media