ms.detector.media
MediaSapiens
22.06.2020 12:13
МЗС презентувало онлайн-карту подорожей під час пандемії
МЗС презентувало онлайн-карту подорожей під час пандемії
Новий інструмент дозволить уникнути плутанини з режимом в’їзду в багатьох країнах

Міністерство закордонних справ України презентувало інтерактивну онлайн-карту, що дозволяє планувати подорожі за кордон під час пандемії. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

«Це карта для людей. Уряди країн світу запроваджують обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в’їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди – ні? Наша нова карта дозволить громадянам України уникнути плутанини», –  заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу.

Карта доступна за посиланням ось тут. Зеленим кольором позначено країни, куди в’їзд українцям дозволено, помаранчевим – заборонено, жовтим – куди необхідно мати спеціальні довідки. На карті також зазначено, які країни дозволено перетинати автомобілем.

Дані регулярно оновлюються, а за їх актуальністю стежать посольства в Україні за кордоном. Онлайн-карта є зручним інструментом для планування подорожей, запевняє міністр Кулеба, а тому нею можна буде користуватись і після пандемії Covid-19.

Нагадаємо, що Держмитслужба також оновила інтерактивну онлайн-карту, де позначені закриті та відкриті пункти пропуску з української сторони.

Фото: Chesnot Getty Images

ms.detector.media