ms.detector.media
MediaSapiens
19.06.2020 11:13
32 мільйони користувачів Chrome постраждали від розширень, які крали дані
32 мільйони користувачів Chrome постраждали від розширень, які крали дані
У Awake Security відзначили, що за кількістю завантажень це була наймасштабніша шкідлива кампанія в Chrome на сьогоднішній день.

У компанії Google заявили, що виявили 70 шкідливих розширень для свого браузера Chrome, сумарно завантажили близько 32 млн користувачів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що ці розширення були видалені з магазину Chrome Web Store після того як компанія отримала повідомлення від дослідників з компанії Awake Security.

«Коли нас попереджають про розширення в інтернет-магазині, які порушують наші правила, ми робимо відповідні дії і використовуємо подібні інциденти в якості навчальних матеріалів для наших автоматичних і ручних алгоритмів», - заявили в Google.

Більшість з таких розширень розповсюджувалися безкоштовно. Крім функцій, якими вони залучали користувачів, ці розширення збирали та передавали на сторонні сервери інформацію про веб-сторінки, які переглядали люди а також дані, що вводяться в різних формах в процесі взаємодії з веб-сервісами. Хто стоїть за організацією такої масштабної шкідливої ​​кампанії, встановити не вдалося.

У Awake Security відзначили, що за кількістю завантажень це була наймасштабніша шкідлива кампанія в Chrome на сьогоднішній день. Всього аудиторія Google Chrome становить понад 300 млн користувачів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Google Chrome попереджатиме, якщо ваші логіни і паролі спробують вкрасти.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media