ms.detector.media
Марина Довженко
17.06.2020 16:55
Російська пропаганда зображає Зеленського «поганою копією Порошенка» — моніторинг
Російська пропаганда зображає Зеленського «поганою копією Порошенка» — моніторинг
Кремлівські медіа перебільшують невдачі й помилки українського президента, замовчують успіхи та називають його залежним від Заходу.

Дискредитація й приниження українського президента Володимира Зеленського — головний напрям пропагандистських зусиль (про)російських медіа. Кремлівські ЗМІ подвоїли зусилля, нападаючи на Зеленського, щоб відвернути увагу аудиторії від внутрішніх російських проблем, зокрема невдач у боротьбі з коронавірусною пандемією. Про це йдеться в огляді проникнення російської пропаганди в українському медіапросторі у травні 2020 року.

Найпотужніший пропагандистський удар припав на річницю президентства Зеленського. Характеризуючи українського президента та перший рік його каденції, російські медіа наголошували на залежності від Сполучених Штатів Америки та Міжнародного валютного фонду, називали Зеленського та його оточення некомпетентними, а результати їхньої роботи — провальними. Російські медіа не розповідають про те, що Україні краще за Росію вдається боротись із коронавірусною пандемією, а кількість хворих і померлих тут на порядок менша, ніж у Росії. Натомість Зеленського називають «поганою копією Порошенка» та кажуть, що він підтримує утиски російськомовних українців і підтримує продовження війни на Донбасі.

В українському медіапросторі ці тези повторюють телеканали Медведчука («112», NewsOne і ZIK) і «Страна.ua». У поширенні фейків про біолабораторії США в Україні з медіа Медведчука скооперувались сайт УНІАН та канал «1+1», що належать Ігореві Коломойському. Більше про (про)російську пропаганду у травні читайте в матеріалі Петра Бурковського.

Фото: uiamp.org.ua

 

ms.detector.media